12.10.14

STORY TELLING: Hadassah #1


 Wat nou als ik zou zeggen dat je elke dag zou wakker worden in een ander lichaam.
Stel je voor, maandag ben je een baby, dinsdag een mafiabaas, woensdag een scheikunde leraar waar iedereen een schijt hekel aan heeft, donderdag een typisch college meisje, vrijdag en hysterische tiener, zaterdag een verloskundige met trillende handen en elke zondag ben je voor  1 dag jezelf. Dan heb je me toch een interessant leven zeg!


Op maandag kun je gewoon in je pamper gaan chillen. Lekker van je af plassen, je hoeft je totaal geen zorgen te maken. Gegarandeerd een goede nachtrust en als je gaat huilen doen mensen dingen voor je.
Op dinsdag ben je de totale machthebber over je omgeving. Net als op maandag doet iedereen alles voor je alleen vandaag kun je mensen ook nog lekker commanderen. Het is alleen jammer dat je waarschijnlijk gezocht wordt door de politie of iemand die nog iets van je tegoed heeft.
Woensdag is dan de minst leuke dag. Omdat je ineens iets over scheikunde hoort te weten en dat niet weet maken de leerlingen je belachelijk en wordt het een vreselijke dag. Totdat je thuis komt en er een vrolijke hond op je af komt rennen met een klein jongetje er achteraan. Als dan de hond ineens stilstaat knalt het jongetje er tegenop. En ineens verschijnt een vrouw, gniffelend kijkend naar het hele spektakel, in de deur opening. En die avond in bed lig je te staren naar het plafond. Vraag je jezelf af wie je morgen zal zijn.
Donderdag wordt je dan wreed gewekt door keiharde muziek. Vandaag wordt geen rustige dag, blijkt maar weer. Je staat op uit bed en ontdekt dat je vrij weinig kleding aan hebt. Afvragend wat er met dit lichaam is gebeurd trek je kleren aan. Terwijl je opzoek naar eten bent hoor je twee meisjes zachtjes fluisteren: kijk dat is d’r… ja met drie.. heftig heeft ze.. ja dat ook. Nou misschien wil je dan ook maar niet weten wat er gebeurd is. de rest van de dag bestaat voornamelijk uit films kijken. En terwijl je voor de derde keer de Titanic kijkt van je in slaap.
Als je dan op vrijdag wakker wordt van iemand die op de deur klopt. Je kijkt naast je en ziet dat naast je Justin Bieber ligt. Je zit gelijk rechtop in bed en realiseert dan dat het maar een kussen was. Het blijft jammer genoeg alleen niet bij een kussen. Je hele omgeving is gemaakt uit Justin Bieber lijkt het wel. Dit alles verwerkend komt er een vrouw binnen. Ze zegt: “Kom je eten schat?”. Je knikt en volgt haar de trap af naar een klein keukentje met een tafel voor 2 personen. Zonder een woord te laten vallen eet je rustig je brood op. Als er dan een busje voor je huis stopt slaat je hart een paar keer over. Ja hoor het is weer zover, je bent verliefd op iemand. Afvragend wie het dit keer zou zijn stap je het busje in. Deze keer is het wel heel duidelijk. Op de achterste bank zitten 3 jongens naast elkaar, alle drie kijken ze jouw kant op. Vlug ga je zitten en probeert alles te negeren. Het enige waar jij je op wil focussen is dat je hierna nog maar 1 dag hoeft en dan weer voor 1 dag jezelf bent. Zo vliegt de dag weer voorbij aan je netvlies.
Op zaterdag wordt je wakker door de wekkerradio waarop een vrouwelijke stem is te horen die luidkeels zingt over de liefde en bedrog op een pianobegeleiding. Je herkent het liedje en neuriet zachtjes mee totdat je ineens te binnen schiet dat het nog geen zondag is en je nog niet jezelf bent. Snel schiet je in je kleren eet je ontbijt en gaat in de auto zitten. Maar waar ga je heen.. Oke dit heb je dan al veel vaker gedaan dus start je de auto gewoon en begin je te rijden. Totdat je een halfuurtje later stopt bij een ziekenhuis. Je stapt uit en laat je lichaam je leiden naar de kinderkliniek. Dit heb je niet eerder meegemaakt. Wat gaat er gebeuren?? Uiteindelijk komt er iemand op je afgestapt, drukt een jas in je handen neemt je mee naar een kamer. Daar ligt een hoogzwangere vrouw puffend en steunend. Ineens schreeuwt ze heel hard en dat doet je realiseren dat ze aan het bevallen is! Wat nu? Moet je haar nu gaan helpen? Hoe moet je eigenlijk iemand helpen die aan het bevallen is? het enige wat op dat moment uit je mond komt is: “ja, ja ik help u. rustig maar.” Het is het vreemdste maar ook het mooiste wat je hebt meegemaakt. Nog half in shock ga je aan het einde van de dag weer naar huis. Je gaat eten en daarna direct naar bed.
Als je wakker wordt kijk je opzij en zie je vertrouwde kamer. Het is ook maar het beste om jezelf te zijn.
 
 
 
Liefs, Hadassah

 

1 opmerking: