4.10.14

7 WAYS: 7 manieren om stress te lijf te gaan


Iedereen heeft wel eens een periode vol stress, van school of gewoon van het leven. Ik heb er zelf ook wel eens last van. En als dat moment van stress er dan weer is helpen deze dingen mij heel erg om de stress te lijf te gaan. Ik hoop dat het ook voor jullie behulpzaam zal zijn want stress is niet goed voor je geest, huid, vetjes en omgeving. Want als je gestrest bent dan merkt jouw omgeving dat ook en dat is over het algemeen geen positieve ervaring.

Dus als je echt de stress te lijf wilt gaan dan..

… zorg je dat je erop voorbereid bent
De beste manier om de stress te lijf te gaan, is hem te lijf te gaan voordat hij jou te grazen neemt. Schrap onbelangrijke dingen en neem rustig de tijd om je evenwicht te hervinden.
Een ‘crisis’ wordt vaak veroorzaakt door stress zinder doel.

… weet je heel precies wat bij jou stress veroorzaakt
Als je weet wat jouw stressfactoren zijn , is dat de eerste stap om de invloed die stress op je heeft terug te dringen.
Wat je niet kunt zien kan wel pijn veroorzaken. Ken jezelf.

… stop je met ‘the lonely cowboy’ te spelen.
Het leven leert dat je niet alles in je eentje kunt oplossen. Daar is een mens niet op gebouwd. Sommige situaties vragen erom de hulp van een ander in te roepen.
Wie voortdurend solo vliegt, verliest hoogte.

… leer je af en toe een pauze te nemen en even na te denken.
Hoe harder je gaat hoe moeilijker het is om tot stilstand te komen, ook in het leven. Als je nooit eens stilstaat en kijkt naar wat je allemaal hebt gedaan en nadenkt over waar je eigenlijk naartoe wilt, dan kan het gebeuren dat je ontdekt ergens gekomen te zijn, terwijl je niet eens van plan was er naartoe te gaan.
Minder vaart voordat je ergens tegenaan rijdt.

… doe je niets en rust je daarna uit.
Gewoon een dagje rust kan wonderen doen en de dag erna daarvan weer uitrusten. Misschien is zitten er daarvoor wel 2 dagen in het weekend.
‘Morgen’ is vaak de drukste dag van de week.

… maak je tijd vrij voor mensen van wie je houdt.  
Wist je dat stevige relaties kunnen meehelpen om je te beschermen tegen griep en verkoudheid. Als je gestrest bent, is er een toename van hormonen in je lichaam en daardoor verminderd je weerstand. Maar als je tijd doorbrengt met mensen om wie je geeft, dan worden sommige lichamelijke reacties tegengewerkt en dat houdt je gewoon gezonder. Dus pak je mobiel en spreek af met wat vrienden!
Als het over liefde gaat, is kwantiteit even belangrijk als kwaliteit.

... probeer je de humor ergens van in te zien.  
Probeer de humor te zien in situaties die je stress bezorgen. Houdt je niet in. Leer te bulderen van het lachen. Dat is goed voor je!
Neem het leven serieus. Neem jezelf niet al te serieus.

Geniet van het leven en verspil geen onnodige tijd aan dingen waarvan jij of je omgeving niet beter van wordt. Daar heeft tenslotte niemand wat aan.

Liefs, Hadassah




Hoe deal jij met stress?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten